Porselen Diş

Kaplama

Uzman hekim kadromuzla gülüşünüzü güzelleştirelim.

Porselen Diş Kaplama
Nedir?

Porselen Diş Kaplama
Nasıl Yapılır?

Porselen Diş
Çeşitleri

Porselen Diş Kaplama
Nedir?

Porselen Diş Kaplama
Nasıl Yapılır?

Porselen Diş
Çeşitleri

Gülüşünüzden Memnun Değil Misiniz?

Sağlıklı ve daha mutlu gülümsemek için bizimle kolayca iletişime geçebilirsiniz.

    İsminiz
    Mail Adresiniz
    Telefon Numaranız
    Tedavi

    .

    .

    1

    Porselen Diş Kaplama

    Porselen diş kaplama, dişte estetik kusurların giderilmesi amacı ile yapılan bir tedavi yöntemidir. Porselen diş kaplamada, metal alt yapı üzerine işlenen porselenden elde edilen protez dişlerin üzerine yerleştirilir. Tedavi planlaması ve analiz aşamalarının özenli bir şekilde yapılması tedavinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve istenilen sonucun alınması için önemlidir. Porselen diş eksik diş olduğu durumlarda, hafif ve orta dereceli çapraşık dişlerde, belirgin diş kırıklarında, normal dolgularla tedavi edilemeyen çürük dişlerde ve estetik amaçlı kullanılan tedavi yöntemdir. Porselen diş kaplama, kişilerin diş şekline, rengine ve diş estetiğine uygun olarak yapılan kişiye özel bir işlemdir. Porselen dişler yüksek kaliteye sahip malzemelerden üretilir ve oldukça dayanıklıdır. Porselen diş kaplama uygulaması hastanın ihtiyacına göre çeşitlilik gösterebilir. Porselen kaplamalar, kompozit dolgulara göre lekelere karşı daha dayanıklıdırlar. Doğal dişlerin ışığı yansıtma özelliğini başarılı bir şekilde taklit edebilmesi de porselen diş kaplamalarının tercih edilmenin en büyük avanjarları arasındadır. Kişiye özel en uygun olan kaplama malzemesi diş hekimi tarafından belirlenir.

    2

    Porselen Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

    Porselen diş kaplama,ilk olarak diş yüzeyinin protez için hazırlanması ile başlar. Diş hekimi ölçü kaşığı tabakasın yardımıyla kişinin ihtiyaçlarına porselen diş ölçüsü alır. Bu işlem oldukça kolay ve basit bir işlemdir. Dijital ortamda üç boyutlu olarak da yapılacak olan porselen diş planlaması yapılabilir. Alınan porselen kaplama ölçülerinin hazırlanması bir hasta kadar sürebilir. Bu hazırlık sürecinde porselen dişin doğal diş rengine uymasına dikkat edilir. Kullanılacak porselen dişin hazırlanma sürecinde diş tabakası alınmış olan dişlerin zarar görmemesi için diş hekimi tarafından dişlere geçici porselen kaplama dişler yapıştırılır. İlk olarak lokal anestezi uygulanır ve işlem yapılacak bölgede uyuşma oluştuktan sonra özel bir alet yardımıyla hazırlanan porselen kaplamalar dişlere tek tek özenli bir şekilde yerleştirilir. Yerleştirirlen porselen kaplamalar gerek duyulduğunda törpülenip yeniden şekillendirilebilir. İşlem sonra anestezi etkisi geçince normal hayata dönülebilir.

    3

    Porselen Diş Çeşitleri

    Porselen diş kaplama çeşitleri dişin ihtiyacına göre farklılık gösterir. Porselen diş çeşitlerinin tümünün ana maddesi porselen olup kaplamayı destekleyen maddeler metal ya da seramik olarak farklılık gösterebilir. Kişinin doğal diş rengi göz önünde bulundurularak porselen diş renkleri arasında seçim yapılır. Porselen diş çeşitleri şu şekildedir;

    • Metal Altyapılı Porselen Diş Kaplama; Bu yöntemde diş yapısının ölçüsü alındıktan sonra bu ölçülere uygun metal altyapı oluşturulur ve ağzında denenen metal altyapı uyumlu ise, özel fırçalar kullanarak diş şekli oluşturur. 
    • Tam Seramik Empress Diş Kaplama; Bu teknik  metal altyapılı kaplamadan farklı olarak ön tek dişe uygulanabilir. Sert darbeler alındığında  kırılma ihtimali yüksektir.
    • Zirkonyum Altyapılı Porselen Diş Kaplama;  Bu diş kaplama tekniği, estetik görünüm sağlaması amacıyla kullanılır ve doğal dişe en yakın olan diş kaplama çeşididir. Diş etinde herhangi bir çekmeye sebep olmadığı için daha çok tercih edilir. 
    • Porselen Laminate Veneer Diş Kaplama; Bu kaplama, sadece dişin ön tarafına uygulanır. Son zamanlarda en çok tercih edilen kaplama tekniklerindendir. Dişin görünüş olarak mükemmel olmasını sağlar.
    Sonuçlar

    Sıkça Sorulan Sorular

    Bu tedavi hakkında sıkça sorulan soruları sizler için derledik.

    Porselen Diş Kaplama Dayanıklı mıdır?

    Porselen diş kaplamada, metal veya zirkon alt yapı ile dayanıklılık arttırılır. Birkaç diş eksikliği bile bu materyaller sayesinde tedavi edilebilir.

    Porselen Diş Kaplamasının Ortalama Kullanım Süresi ?

    Kullanılan malzemenin kalitesi, çeşiti, kişinin ağız hijyenini, kullanımı gibi birçok etkene bağlı olmakla birlikte ortalama 10 yıl kullanılabilir. Bu süre içerisinde ağız hijyenine özen gösteren kişilerde porselen diş kaplamasının süresi daha uzun olabilir.. 

    Porselen Kaplama Diş Maliyeti?

    Porselen diş kaplama tedavisinde gideceğiniz  klinik ve diş hekiminin bu alandaki tecrübesi, klinik donanımı,  kullanılacak olan  malzemelerin kalitesi gibi kriterler ücretlendirmeyi etkilemektedir.  Porselen diş kaplama fiyatları özellikle tedavinin, porselen kaplamanın uygulanacağı diş sayısına,seçilen diş materyaline göre değişkenlik gösterir.

    Porselen Diş Yenilenme Gerektirir mi?

    Kişinin sağlık problemleri, yaş değişimi, yanlış fırçalama, ağız hijyenine dikkat edilmemesi gibi nedenlerden dolayı porselen diş ile diş eti uyumu bozulduğu durumlarda kaplamaların yenilenmesi gerekir. 

    Porselen Dişlerin Gülüş Estetiğine Etkisi Var Mı?

    Özellikle yetişkinlerde porselen diş işlemleri estetik gülüş sağlamaya yardımcı olur. Bu uygulamanın en çok tercih edilme sebeplerinin başında gülüş estetiği sağlaması, başarılı olması ve kısa sürede uygulanması gelmektedir.

    Bize Kolayca Ulaşabilirsiniz.

    Uzman diş hekimlerimizle kolayca iletişime geçebilirsiniz.

      İsminiz
      Mail Adresiniz
      Tedavi

      .

      .

      Hikayemiz

      Uzman hekim kadromuz ve uygun fiyat politikamız ile 2014 yılından bugüne hizmetinizdeiz.

      Tecrübe

      Gülümseme

      Başarılı Operasyon

      Uzman Hekim

      Gülüşünü Tasarla

      İletişime Geç

      İletişime Geç

      Gülüşünü Tasarla

      Kliniğimizi Keşfedin

      Başakşehir Ortodonti, panoromik, anterior-posterior, sefalometrik, el bilek ve periapikal röntgenlerinin dijital olarak çekiminin yanında İstanbulda ilk iTero 5D element cihazı ile 3 boyutlu çene modellemesi, radyasyonsuz çürük tespiti (hamile, çocuk ve kanser hikayesi olan hastalarda öncelikli) görüntüleme sistemlerine sahiptir. Bunların yanında kanal tedavisi için elzem 2 endo motor, 3 apex locater, 4 periapikal röntgen cihazı ile cerrahi amaçlı diode lazer cihazı, fizyo dispenser, piezo surgery cihazı ile 6 hastaya aynı anda hizmet verebilecek kapasitededir.

      Çözüm Ortaklarımız
      Çalıştığımız dev firmalar ile hizmetlerimize değer katıyoruz.
      × Bize ulaşın